Bærekraft

Bærekraft
Les og finn ut om vår tilnærming til mote med ansvar
Woman with sweat jacket standing on an footbridge
Hand holds potting soil with sprout
Lettering on white background

Vi tar på oss ansvar

I et familieforetak som vårt er ansvarsfull drift en del av DNA-et – vi følger en langsiktig strategi i det vi gjør som er preget av rettferd og bærekraft. Vårt ansvar overfor medarbeiderne, forbrukerne, produsentene, partnerne, de tjenesteytende og hele samfunnet er av essensiell betydning for oss som et globalt virksomt moteforetak.
Cotton

Mer bærekraftige materialer

God mote bygger ikke bare på overbevisende snitt og godt uttenkte design, men også på ekte åpenhet og ansvarlighet. Derfor vil vi stadig øke andelen av bærekraftige materialer i produktene våre. Under dette satser vi utelukkende på vel ansette tekstilmerker, for å vise deg med størst mulig åpenhet og troverdighet hvilke krav klærne våre oppfyller. Merkingene sier ikke at en sertifisert T-skjorte er bedre enn noen annen – de sier bare at denne T-skjorten ble fremstilt med bestemte materialer på slik og slik måte.
Cotton
Sertifikatene våre for varer med økologisk dyrket materiale
GOTS-Logo
GOTS-Logo

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Standardens mål er at vi langs hele leveringskjeden til et tekstil holder fast på strenge krav til de økologiske og sosiale betingelsene under tekstil- og klesproduksjonen med økologisk dyrkete råstoffer.
Varer som har dette sertifikatet, inneholder minst 70 % økologisk dyrkete materialer som f.eks. økologisk bomull og økologisk lin. Den nøyaktige andelen av økologisk sertifisert materiale kan dere se på klistremerket som er satt på varen.
Du finner mer informasjon her: https://global-standard.org/
Kilde: Siegelklarheit
OCS-100 Logo

OCS (Organic Content Standard) Økologisk innhold-standard

Organic Content Standard (OCS) er en internasjonal, frivillilg standard som fastsetter kravene til sertifiserte, økologisk dyrkete råstoffer og overholdelsen av regler i leveringskjeden. Målet til OCS er å øke den økologiske landbruksproduksjonen.
Logoen til OCS 100 anvendes på produkter som inneholder minst 95 % økologisk materiale. OCS-Blended brukes på produkter som inneholder minst 5 % økologisk materiale. Den nøyaktige andelen av økologisk sertifisert materiale kan dere se på klistremerket som er satt på varen.
OCS-100 Logo
Sedrtifikatene våre for varer med resirkulert materiale
RCS-100 Logo
RCS-100 Logo

RCS (Recycled Claim Standard)

RCS har som målsetning å øke andelen av resirkulert materiale i et produkt. Standarden gjør det mulig for foretak å finne den nøyaktige andelen av resirkulert materiale i et produkt, og å følge den videre gjennom produksjonskjeden.
Logoen til RCS 100 anvendes på produkter som inneholder minst 95 % resirkulert materiale. RCS-Blended brukes på produkter som inneholder minst 5 % resirkulert materiale. Den nøyaktige andelen av resirkulert materiale kan dere se på klistremerket som er satt på varen.
GRS-Logo

GRS (Global Recycled Standard) Global resirkuleringsstandard

GRS har som målsetning å øke andelen av resirkulert materiale i et produkt. Standarden gjør det mulig for foretak å finne den nøyaktige andelen av resirkulert materiale i et produkt, og å følge den videre gjennom produksjonskjeden. GRS inneholder i tillegg krav til de tilleggsstoffene som er brukt i GRS-produkter, samt retningslinjer for miljøadministrasjon og sosial ansvarlighet i foretaket.
Varer som har dette sertifikatet på seg, inneholder minst 50 % resirkulert materiale, som f.eks. resirkulert polyester. Den nøyaktige andelen av resirkulert materiale kan dere se på klistremerket som er satt på varen.
Kilde: Siegelklarheit
GRS-Logo
Vårt sertifikat for miljøvennlig produksjon i samsvar med sosiale normer
OEKO TEX Made in Green Logo
OEKO TEX Made in Green Logo

MADE IN GREEN

MADE IN GREEN by OEKO-TEX® er et sporbart produktstempel for alle typer tekstiler og skinnvarer, produsert i miljøvennlige bedrifter og på arbeidsplasser som er sikre og i samsvar med sosiale normer. MADE IN GREEN-seglet gir i tillegg forbrukerne trygghet om at tekstil- eller skinnprodukktet består av materialer som er testet for skadelighet.
Kilde: Siegelklarheit
Hvordan vi produserer
amfori Logo
Vi ønsker at sosiale standarder blir etterfulgt under produksjonen av plaggene våre. Derfor er vi medlem av amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI). Vi forplikter dermed også leverandørene våre tll å overholde standardene til amfori BSCI og å la seg ettergåes om dette.
amfori BSCI er en internasjonal sammenslutning av over 2400 detaljforhandlere, importører og merker. Den har som målsetning å styrke arbeidsforholdene og menneskerettighetene i de globale leveringskjedene. Uavhengige sosiale revisjoner fra amfori BSCI samt et bredt opplæringstilbud gjør det mulig å sikre at standarder på produksjonsstedene overholdes og stadig kan forbedres.
Ytterligere informasjon under www.amfori.org
amfori Logo
Popken Fashion Group er en av Ecocert Greenlife sertifisert selger av varer sertifisert av GOTS, OCS, GRS og RCS (sertifiseringsnummer 152026). www.ecocert.com
Ytterligere informasjon kan du få fra Siegelklarheit, som er et initiativ fra den tyske regjering for å hjelpe forbrukere med å bedre forstå miljø- og sosialmerking. www.siegelklarheit.de